Kapoenen

Leeftijd: 
jongens en meisjes van 6 tot 8 jaar

De leiding:

 

Dag bengels,

Ik ben de tweede Marthe van deze leidingsploeg! Een deel van jullie herkent mij misschien al, ik heb namelijk een tweelingszus rondlopen op de scouts die vorig jaar ook leiding gaf aan de kapoenen. We lijken wel op elkaar!

Ik ben net 19 jaar geworden, studeer (hopelijk) dit jaar verder aan de universiteit voor industrieel ingenieur en heb geen hobby’s meer buiten de scouts, omdat ik dit toch het leukste vond en er mij volledig op wilde concentreren.

Het is mijn tweede jaar dat ik zelf geen lid meer ben, het vorige jaar stond fier ik bij de welpen. Dat wil zeggen dat ik nu begin aan mijn 14de jaar scouts! Er is één ding door al die jaren heen nog niet veranderd: ik heb er nog altijd even veel zin in om er gewoon een knallend jaar van te maken.

Leiding geven aan de allerkleinsten vind ik zeker een uitdaging, maar ik zie het helemaal zitten en ben van plan er met de anderen een jaar van te maken dat geen enkele kapoen ooit nog zal vergeten!

Ik ben benieuwd om al de nieuwe gezichtjes te leren kennen!

Een stevige linker,

Marthe Rombaut – Physalisoranje Wilskrachtige Kuifmees

Dag liefste kapoenen,

Ik ben Viktor De Wispelaere en een van jullie leiding van dit jaar. Velen onder jullie kennen mij waarschijnlijk al want ik was vorig jaar ook al kapoenenleiding, maar voor de nieuwtjes onder jullie stel ik mij nog even voor. Ik ben 19 jaar en geef nu voor het 3e jaar op rij leiding. Ik kijk er zeer naar uit om dit jaar opnieuw leiding te geven bij de kapoenen. Ik begin dit jaar aan mijn 2e jaar hogeschool in de richting dierenzog. Ik heb geen andere hobby’s buiten de scouts. Thuis woon ik op een boerderij waar we koeien hebben, ik ben daarom ook een zeer grote dierenvriend. Hopelijk gaan we een zeer leuk jaar tegemoet!

Een stevige linker,

Viktor, Tyrestagroene Vermakelijke Sifaka Hola kapoenos!

Mijn naam is Marthe Vanneste en ik zal een van jullie leiding zijn dit jaar! Jullie kennen mij waarschijnlijk nog niet want ik ben een jaartje gaan studeren aan de andere kant van de wereld, in Ecuador. Ik zal dus nu pas mijn eerste jaar leiding geven. Dit jaar start ik aan Artevelde hoge school in Gent. Daar zal ik de richting International Office management Human Resources volgen, das een mondje vol hé. Buiten scouts hou ik ervan te zwemmen en op stap te gaan met mijn vriedinnen. Ik heb een zus, Geike, die ook in de scouts zit.

Muchos Besitos!

Marthe, Pompelmoes roze Onbevangen Beo

 

Heyhey!

Ik ben Ruth of Rudi voor de vrienden. Dit jaar ben ik één van jullie vijfkoppige leiding. Hiervoor gaf ik al een jaar leiding aan de jonggidsen ( meisjes 6de leerjaar tot 2de middelbaar) en een jaar aan de kabouters (meisjes 3de tot 4de leerjaar).

Ik breng zoals jullie een groot deel van mijn dagen door achter de schoolbanken. Ik studeer sociaal werk en als alles goed verloopt ben ik volgend jaar afgestudeerd. In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met de scouts, een stapje in de wereld zetten met vrienden en dansen.

Ik word op 17 november 20 jaar en dan kunnen jullie mij allemaal een verjaardagskaartje sturen (hint hint). Ruben, mijn twee jaar oudere broer zit ook in de scouts. Hij geeft leiding aan de oudste groep, de Jin.

Voor de rest ben ik echt een kattenmens en geniet graag van het leven! Ik heb al erg veel zin om met jullie een spetterend jaar te beleven!

Willen jullie nog meer weten over mij, aarzel zeker niet om tijdens de vergaderingen dingen te komen vragen!

Dikke knuffel en een stevige linker,

Ruth, Nectargele Zonnige Salangaan

  

Allerliefste kapoenen

Bij deze stel ik mij dus voor: Veelal luisterend naar de naam Casper, 20 jaar én trotse bezitter van een put! Hierover later in het jaar ongetwijfeld meer...

Vorig jaar had ik het genoegen om bij de jongverkenners te staan in mijn eerste jaar leiding. Inmiddels ben ik toe aan mijn tweede jaar en hiervoor keer ik terug naar de allerkleinsten binnen de scouts, de kapoenen! Samen met mijn medeleiding zullen we jullie proberen wegwijs te maken binnen de wondere wereld van onze scouts en jullie elke week opnieuw een superleuke zondagnamiddag bezorgen! Verder spendeer ik mijn tijd in het dagelijkse leven vaak braaf in de les op de unief. Dit in de richting burgerlijk ingenieur, nu voor mijn 3e jaar.

Buiten (of ook op) de scouts hou ik mij bezig met plaatjes draaien onder de naam DJ Turbolence. Ik ben grote fan van Samson en Gert, K3, Mega Mindy, Spring, Ghostrockers, Paw Patrol…

Ik kijk er alleszins naar uit, hopelijk jullie ook!

Contact:

Kapoenen@scoutsevergem.be

Boekjes:

Het eerste boekje kan je hier vinden!

Medische steekkaart:

Je kan je medische steekkaart online invullen via volgende link.
https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/ )


De volgende link geeft je een stappenplan hoe je dit precies moet doen.
(https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/paginas/2015.09.21_handlei... )