Jonggidsen

meisjes van 11 tot 14 jaar

Dag jonggidsen die kunnen lezen! Mijn naam is Marijn, maar de meer ervaren jonggidsen hebben mij zeker al zien rondlopen Dit jaar begint mijn 14de scoutsjaar waarin ik nu met veel plezier voor de eerste keer jonggidsenleiding geef. Eind september begin ik aan mijn vierde jaar burgerlijk ingenieur aan de universiteit van Gent, iets wat een zeer groot deel van mijn tijd opneemt, dus de jonggidsen zullen moeten delen. Ook organiseer ik met een hele boel andere leiding onze scoutsfuif: “boobeats”. Als jullie papa’s of mama’s kennen die willen meehelpen moeten jullie mij dit zeker laten weten! Gezellig aan een kampvuurtje zitten, knutselen en mijn toffe mede-leiding plagen zijn mijn favoriete scoutsactiviteiten. Ik leer zeer graag bij, hou van lachen en van ex-jonggidsenleiding van wie de naam met een “L” begint. Ik drink het liefst koffie en luister veel naar muziek en audioboeken. Ik heb een hekel aan opstaan en aan afwassen op kamp. Twee stevige rechters Marijn - Lapis lazuliblauwe vindingrijke xerus

Dag Jonggidsen!
Mijn naam is Rémi en ik ben 19 jaartjes jong. Ik verjaar op 16 november (noteer dat maar alvast in jullie agenda!).
Ik heb twee jaar achter de rug als welpenleiding. Daar werd ik aangesproken als Jacala (de coole krokodil uit jungle book). Maaaar dit jaar is het tijd voor het echte werk!
Mijn eerste twee jaar op de universiteit heb ik afgerond, en dus eind september (ja wij hebben meer vakantie dan jullie ) ga ik terug naar school om aan het derde jaar burgerlijk ingenieur te beginnen. Tijdens de week heb ik mijn eigen plekje (of kot) in Gent.
Ik houd van muziek, basketbal (helaas heb ik deze hobby moeten opzeggen omdat welpjes en studeren helaas niet combineerbaar was in mijn eerste leidingsjaar), het scoutsleven, the office (een tv-serie) en uiteraard enthousiaste jonggidsen. Wat ik vreselijk hard haat is de afwas doen op kamp. Ik kan jullie nog vreselijk veel saaie dingen vertellen over mezelf, maar de echt leuke gesprekken zullen voor dit jaar zijn! Ik zie dit scoutsjaar volledig zitten, hopelijk jullie ook.

Zomerse groetjes
Rémi of in scoutssferen: Azurietblauwe Betrouwbare Perri

Dag jonggidsen!
Mijn naam is Kaat en ik ben 19 jaar oud. Ik zit al in de scouts van bij de kapoentjes en geef nu mijn tweede jaar leiding. Zoals jullie merken ben ik dit jaar jullie enige vrouwelijke leiding, dus ik zal jullie talrijke opkomst nodig hebben om tegen al dat mannelijk geweld op te kunnen boksen!
Ik ga nu ook naar mijn tweede jaar communicatiewetenschappen in Gent. Daarnaast geef ik ook danstraining aan meisjes van jullie leeftijd bij Rap & Vrank Evergem. Andere hobby’s zijn eens lekker gaan eten of gezellig iets gaan drinken met vrienden. Ik houd ervan om te chillen en typische meisjesdingen te doen, maar tegen een beetje avontuur en actie zeg ik ook geen nee.
Hopelijk hebben jullie evenveel zin in dit nieuwe scoutsjaar als ik en maken we er samen een gezellig en onvergetelijk jaar van!!
Groetjes,
Kaat - Lancifoliumoranje gevoelsrijke sneeuwstormvogel

Hey allemaal! Ik ben Maarten ofwel zonnegloedoranje goedlachs winterkoninkje en zal één van jullie nieuwe leiding zijn voor dit scoutsjaar. Het is mijn 4de jaar actieve leiding in de scouts , ik heb al leiding gegeven aan de kabouters, de welpen en de givers. Ik hoop dat jullie evenveel uitkijken naar het komende scoutsjaar en het tentenkamp als ik. Hobby’s buiten de scouts heb ik niet echt (scouts boven alles!!), maar ik ben ook student aan de KU Leuven, waar ik mij volledig op de industriële wetenschappen gooi. Ik hoop dat jullie even geëngageerd zijn als mij om er samen een superleuk scoutsjaar van te maken en ik kijk alvast uit om met jullie kennis te maken! Een stevige linker, rechter en uppercut. Maarten

jonggidsen@scoutsevergem.be

Hier kan je het eerste boekje vinden!